Servicii expert IT

In prezent, majoritatea afacerilor, indiferent de tipul lor, sunt prezente in mediul online. O prezenta cibernetica implica personal specializat, insa nu toate companiile au un profil sau un buget corespunzator nevoii angajarii unor experti IT.

De ce este necesara contractarea unui expert IT ?

Acolo unde exista echipamente informatice pot aparea probleme oricand – fie probleme ce tin de conexiunea la internet, fie probleme de hardware, fie probleme de software, fie atacuri cibernetice, fie infectii prin diverse metode cu virusi, iar lista poate continua, adaugand detalii si ipoteze.

Cert este ca oricine isi doreste prezenta online are nevoie, la un moment dat, de cel putin un expert IT care sa ajute la gestionarea problemelor tehnice de software sau de hardware si care este la curent cu ultimele tendinte ale tehnologiei in IT.

Beneficiile contractarii unui expert IT sunt sesizabile pentru o perioada indelungata, fiind o investitie ce garanteaza economia de resurse, calitatea proiectelor si protejarea datelor companiei dumneavoastra. Expertul IT detine toate cunostintele corespunzatoare si instrumentele necesare pentru realizarea analizei riguroase ale proiectelor clientului. Consultanta oferita de expertul IT presupune o continuitate constructiva a proiectului si o dezvoltare fireasca a afacerii.

Necesitatea contractarii unui expert IT este evidenta atunci cand profilul propriei companii nu se muleaza perfect pe acest domeniu, insa firma proprie activeaza in mediul online. In cazul in care nu este dorita sau, din diverse motive, nu este posibila angajarea unui specialist IT intern, exista posibilitatea externalizarii tuturor serviciilor ce tin de aceasta nisa.

Externalizarea IT inseamna, pentru contractor, reducerea costurilor pentru asigurarea serviciilor IT si o buna functionare a tuturor echipamentelor tehnice.

Cand este nevoie de un expert IT?

Este un lucru deja cunoscut ca orice companie care nu este prezenta online are mult de pierdut in favoarea celor care au site-uri bine puse la punct, cu o structura riguroasa si continut relevant pentru utilizator.

Potentialii clienti nu mai cauta informatii in ziare tiparite sau in carti de telefoane – totul se cauta online, asadar orice afacere are nevoie de un website. Este recomandata apelarea la experti IT specializati in acest domeniu inca dinainte de lansarea site-ului propriu, pentru ca afacerea sa poate beneficia de suport online si tehnic scrupulos si de o promovare corespunzatoare.

In lipsa de personal calificat, orice afacere are nevoie de un expert IT sau de o firma de IT care sa se ocupe de orice problema tehnica poate aparea la nivelul echipamentelor tehnice utilizate pentru desfasurarea activitatii proprii.

Unde se gasesc experti IT?

Unii “experti IT” se gasesc in cartea de telefoane sau intr-un suport cu mai multe carti de vizita. Adevaratii experti IT, cei care au o arie larga de pregatire si care sunt interesati cu adevarat de acest domeniu sunt cei care isi realizeaza cu seriozitate si pasiune sarcinile, cei care isi promoveaza inteligent cunostintele si, ulterior, propria afacere, model de implementare pentru proiectele clientilor sai.

Companiile care au nevoie de expertiza unui specialist IT vor gasi expertii IT fie online, acolo unde acestia exceleaza, fie din recomandarile diferitilor cunoscuti.

Noi suntem aici, in spatiul virtual, dar si dincolo de monitoarele proprii, intotdeauna pregatiti sa gasim solutiile optime pentru orice problema tehnica ar intampina clientii nostri.

Portofoliul nostru ne recomanda pentru orice tip de servicii IT, iar noi suntem pregatiti sa imbogatim in mod constant acest portofoliu, adaugand continuu clienti multumiti pe lista reusitelor noastre.

Avantajele contractarii unui expert IT sau a unei firme de IT

Trebuie stiut ca nu exista dezavantaje ale contractarii unei firme de IT in cazul contractarii unor experti IT care-si merita nomenclatura, aceasta initiativa avand 3 mari avantaje:

  • reducerea costurilor necesare desfasurarii activitatii zilnice prin eliminarea unor cheltuieli cum sunt cele asociate cu trainingurile necesare angajarii unui membru stabil in companie, plata asigurarii medicale, plata taxelor la stat si asa mai departe;
  • garantarea experientei si a bunelor practici din domeniu – contractarea unei firme de IT presupune colaborarea cu experti care, prin natura meseriei lor, sunt obligati sa stie care sunt cele mai bune practici din domeniul online, directiile de marketing online, diferitele necesitati ale companiilor – client, in functie de specificul fiecarei firme etc;
  • imbunatatirea randamentului echipei si pastrarea dinamicii interioare a companiei – introducerea unui nou membru in echipa aduce cu sine o perioada de acomodare cu acesta a membrilor deja existenti, precum si o perioada in care noul venit adera la dinamica grupului existent si la practicile companiei, ceea ce uneori poate dovedi o incompatibilitate interpersonala; pentru ca schimbarea membrilor echipei scade randamentul firmei, adesea este mult mai bine daca pentru serviciile de IT se apeleaza la o firma specializata.

Serviciile unui expert IT

Un expert IT poate fi specializat intr-o anumita nisa, insa realizarea unui contract de colaborare cu o firma de IT presupune largirea perspectivei si obtinerea unor avantaje complexe, caci intr-o firma de IT exista experti pentru fiecare dintre urmatoarele ramuri de expertiza:

  • hardware – administrare servere, service si reparatii calculatoare, externalizare servicii IT, retelistica, recuperare date HDD, securitate IT etc;
  • software – troubleshooting, implementare AD DC, front desk support, audit de securitate, consultanta IT, hosting, servicii cloud, arhivare electronica etc.

Contractarea unor experti IT precum FIXMYPC este in mod evident benefica pentru companiile care nu au personal specializat intern, data fiind plaja de servicii pe care le putem oferi si multiplele domenii nisate pentru care putem oferi consultanta si suport tehnic.

Ce se intampla in lipsa unui expert IT?

In cazul in care un sistem informatic nu este intretinut de minimum un expert IT, acesta este vulnerabil catre atacurile cibernetice venite din partea competitorilor, a hackerilor cu diverse intentii, a virusilor cibernetici si asa mai departe.

Periodic, pot aparea diferite bug-uri in sistemul informatic, mici defectiuni care impiedica utilizatorul sa gaseasca informatiile necesare sau produsele dorite si, deci, nu se poate trece catre monetizarea vizitei.

Efectele acestor bug-uri asupra afacerii sunt cu atat mai ample cu cat perioada in care website-ul nu functioneaza corespunzator este mai lunga, putand chiar sa duca la necesitatea unui nou site, a unor noi investitii si, ulterior, a unor experti IT care sa ofere mentenanta in acest domeniu, astfel incat sa poata avea loc performanta in mediul online.

Clienti care au achizitionat solutii IT FIXMYPC

Cea mai reprezentativa carte de vizita este portofoliul de clienti, cu care noi ne mandrim si carora le multumim pentru incredere si buna colaborarea in implementarea solutiilor IT.

Contact FIXMYPC

Oricare ar fi domeniul de activitate al business-ului dumneavoastra, solutiile IT implementate de noi va vor creste productivitatea angajatilor si siguranta datelor. Contactati-ne si vom raspunde prompt.

  • 031 425 2361
  • Str. Mihai Eminescu nr. 198, et. 1, sector 2, Bucuresti