Ce presupune serviciul de externalizare si de ce sa il alegi

Externalizare IT

Inainte de a prezenta principalele caracteristici, beneficii si avantaje ale externalizarii serviciilor noastre, consideram ca este important de clarificat de la bun inceput ce inseamna, pe scurt, acest procedeu. La nivel general, externalizarea unor servicii reprezinta o practica folosita de marile companii pentru a reduce costurile prin transferarea unor activitati catre o agentie/firma externa, mai degraba decat rezolvarea acestora pe plan intern.

Acest serviciu este din ce in ce mai folosit atat la nivel mondial, cat si in Romania, fiind o modalitate simpla si eficienta de a rezolva orice fel de problema de ordin tehnologic fara sa fie nevoie de resurse interne.

Cateva dintre cele mai importante activitati incluse in serviciul de externalizare IT sunt:

  • Asigurarea securitatii datelor
  • Oferirea de consultanta IT
  • Recuperarea informatiilor pierdute
  • Propunerea unor tehnologii noi
  • Desfasurarea unei expertize profesionale

Cand este nevoie de externalizarea activitatilor IT in companie?

O firma care sa se ocupe de anumite sarcini externalizate este necesara atunci cand in compania respectiva nu exista un personal calificat in acest domeniu, iar rezultatele pot fi slabe. De asemenea, reducerea costurilor pentru asigurarea serviciilor IT este un alt motiv luat in considerare de organizatiile care apeleaza la o firma IT.

 

Cateva avantaje ale optarii pentru acest tip de serviciu

Externalizare IT

Sursa foto: www.bpoconnect.com.au

Reducerea si controlarea costurilor de operare – Cand se externalizeaza serviciile IT, sunt eliminate costurile asociate cu angajarea unui nou membru in echipa de lucru, cum ar fi orele de training, asigurarile medicale, taxele la stat etc.

Minimalizarea riscurilor – A tine pasul cu tehnologia necesara pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastra poate fi un aspect costisitor, care presupune timp si efort. Intrucat angajatii de la o firma IT specializata lucreaza cu mai multi clienti si trebuie sa fie mereu la curent cu cele mai bune practici din industrie, acestia stiu ce este bine si ce nu pentru fiecare companie in parte. Cunostintele si experienta lor reduc dramatic riscul de a pune in aplicare decizii gresite.

Imbunatatirea calitatii serviciilor desfasurate in interiorul companiei – Exista posibilitatea sa aveti pe cineva la birou care sa se priceapa intr-o oarecare masura la calculatoare si tehnologie, dar cel mai probabil aceasta sarcina nu face parte din activitatile pentru care a fost angajat. Daca persoana respectiva isi petrece timpul rezolvand probleme ce tin de IT, nu se poate concentra in totalitate asupra lucrurilor pe care le are de indeplinit. Tocmai, serviciul nostru va scapa de aceasta grija si va permite sa profitati de calitatile angajatilor in domeniul in care au experienta.
In concluzie, se poate spune ca externalizarea serviciilor din domeniul in care noi activam este o modalitate ideala prin care o companie poate reduce costurile necesare desfasurarii activitatilor zilnice si, totodata, se poate asigura ca partea tehnica este supravegheata de specialisti cu experienta in acest domeniu.

Comentarii:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Clienti care au achizitionat solutii IT FIXMYPC

Cea mai reprezentativa carte de vizita este portofoliul de clienti, cu care noi ne mandrim si carora le multumim pentru incredere si buna colaborarea in implementarea solutiilor IT.

Contact FIXMYPC

Oricare ar fi domeniul de activitate al business-ului dumneavoastra, solutiile IT implementate de noi va vor creste productivitatea angajatilor si siguranta datelor. Contactati-ne si vom raspunde prompt.

  • 031 425 2361
  • Str. Mihai Eminescu nr. 198, et. 1, sector 2, Bucuresti