Cum se instaleaza un router

Routerul este un dispozitiv ce are un sistem de operare propriu sau program OS, memorie flash, procesor sau memorie RAM si are rolul de a conecta doua sau mai multe calculatoare in acelasi timp la internet, cu ajutorul undelor emise prin antena acestuia sau prin cabluri. Acestea sunt pentru conexiuni de la Internet ADSL sau fibra optica.

Cum se instaleaza un router:

Instalarea routerului sau configurarea lui poate fi uneori dificila pentru cei care nu sunt specialisti IT, insa, daca se parcurg anumiti pasi, instalarea poate fi usor de realizat fie ca doriti sa va conectati la reteaua WAN cu reteaua LAN, fie doriti sa va conectati la reteaua Wireless LAN (WLAN):

  • In primul rand, conectati routerul cu ajutorul unul cablu de retea la una dintre mufele LAN ale calculatorului dumneavoastra pentru ca ulterior sa puteti face setarile necesare. Vi le explicam imediat.
  • Acum aveti routerul alimentat si conectat cu placa de retea. Deschideti unul dintre browserele Mozila, Chrome, IE.
  • Accesati bara de URL a browserului si introduceti IP-ul de conectare a routerului. Astfel veti accesa interfata routerului. (De unde luati IP-ul? Il gasiti in cartea tehnica a routerului, are forma 192.168.1.1/ 192.168.0.1 ). Imediat vi se va deschide o fereastra in care veti putea introduce un user si o parola pe care le gasiti tot in cartea tehnica a routerului.
  • Dupa introducere userului si a parolei vi se deschide interfata routerului unde veti putea selecta optiunea Quick Setup/Setup Wizard din meniu. Apoi, intr-o noua fereastra deschisa veti bifa tipul de conexiune furnizat. Aveti optiunile: PPPoE, Static IP sau Dynamic IP. Dati click pe butonul Next.
  • Vi se deschide o noua fereastra, introduceti userul si parola oferite de browser si apasati butonul OK, Finish sau Save.
  • Dupa configurarea si instalarea routerului, trebuie sa configurati reteaua wireless pentru a va putea conecta ulterior la mai multe dispozitive: laptopuri, telefoane mobile, tablete.

Situatii pe care le puteti intalni pe parcursul instalarii routerului urmand pasii prezentati mai sus:

  • Daca nu aveti optiunea de conexiune PPPoE alegeti conexiunea Static IP si dati click pe Next. In noua fereastra deschisa va fi nevoie sa completati o serie de campuri furnizate de browser: IP Adress; Subnet Mask; Default Gateway; Rimary DNS; Secondary DNS si la sfarsit dati click pe OK, Finish sau Save.
  • Daca bifati conexiunea Dynamic IP, nu se va completa nimic in acest caz deoarece routerul isi va lua singur adresa necesara oferita de browser. La final dati click pe OK, Finish sau Save.

Specialistii nostri va vin in ajutor in cazul in care nu reusiti sa va instalati routerul astfel va realizeaza configurarea routerului, pregatiti si sa va ofere informatii cu privire la acest serviciu: de la instalarea routerului de tip LAN sau WLAN, configurarea lui, consultanta in cazul in care doriti sa achizitionati un nou model de router, cum sa va securizati reteaua de conexiune de tip wirless cu parola, sa va verificatii conexiuniile la internet si viteza internetului.

Atentie insa, clientii companiei IT FixMyPC sunt companii si institutii, nu persoane fizice!

Instalare router fara riscuri de viteza scazuta

Printre serviciile noastre de IT se afla si instalarea routerului in compania dumneavoastra prin care, spre deosebire de conexiunea prin cablu care ofera viteza mare de transfer, conexiunile wireless au in plus avantajul de a va oferi mobilitate.

La noi, servicii instalare router implica si testarea echipamentelor pentru evitarea potentialelor probleme ce pot aparea. Vom verifica puterea semnalului, reteaua pentru a diagnostica daca instalarea routerului a fost facuta corespunzator. In acest fel veti avea o conexiune buna la internet, pentru mai multi utilizatori cu un pret ieftin.

De ce oferim servicii instalare router?

Pentru ca faciliteaza mobilitate – concept demn de vremurile in care ne desfasuram activitatea.

Echipa FixMyPC ofera cele mai bune servicii legate de IT, iar multumirea si buna desfasurare a activitatii in compania dumneavoastra vor justifica un pret achitat unui furnizor extern.

Comentarii:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Clienti care au achizitionat solutii IT FIXMYPC

Cea mai reprezentativa carte de vizita este portofoliul de clienti, cu care noi ne mandrim si carora le multumim pentru incredere si buna colaborarea in implementarea solutiilor IT.

Contact FIXMYPC

Oricare ar fi domeniul de activitate al business-ului dumneavoastra, solutiile IT implementate de noi va vor creste productivitatea angajatilor si siguranta datelor. Contactati-ne si vom raspunde prompt.

  • 031 425 2361
  • Str. Mihai Eminescu nr. 198, et. 1, sector 2, Bucuresti